David Koller míří na Valašsko

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Jeden z nejuznávanějších současných muzikantů, David Koller, zavítá 12. září do Valašského Meziříčí. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Stejně jako loňský unikátní koncertní projekt s Agon Orchestra vzbudil velký ohlas, tak i letos David Koller se svou doprovodnou kapelou na jarních koncertech překvapil. Všechny koncerty v rámci jarního turné byly beznadějně vyprodány.

Zatímco loni zněly skladby ve velkolepých aranžích dechů a smyčců, letošní akustické koncerty nechaly vyniknout křehčímu potenciálu Kollerových melodií a textů. „Úžasný a nečekaný návrat k folku a k hudebním kořenům jsem vnímal kdysi s Nirvanou a jejím slavným unplugged koncertem. Už tehdy jsem měl touhu si to někdy také zkusit. Zatím jsme vždy hráli elektricky, sice třeba s orchestrem, ale úplně akusticky ještě nikdy,“ svěřil se David Koller. „Půjdeme hodně na dřeň a chceme také víc improvizovat,“ dodal zpěvák.

Na podiu muzikanti prostřídají dvoje bicí, sedm kytar a klavír. Program se opírá o album Kollerband Unplugged, který vznikl před čtyřmi lety, ale mimo to zazní i skladby ze sólových alb a z kapel, ve kterých David Koller působil. Do Valašského Meziříčí vyrazí zpěvák, bubeník a kytarista David Koller se svou dlouholetou doprovodnou kapelou ve složení Tomáš Marek a Adam Koller – oba bicí a percussion, Michal Pelant – kytara, zpěv, Michal Nejtek –  piano a Marek Minárik – akustická basa.

Koller vystoupí od 19 hodin v Amfiteátru v parku zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Vstupenky jsou v prodeji v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na vstupenkovém portále vstupenky.kzvalmez.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x