VIDEO: Návštěva prezidenta: den první

Přesní jako hodinky. V 10.40 přesně podle protokolu přijela prezidentská kolona před sídlo Zlínského kraje. První oficiální návštěva prezidenta Miloše Zemana v některém z krajů mohla začít, potrvá tři dny. Svého muže provázela paní Ivana, i ona se zúčastnila na úvod diskuse se členy krajského zastupitelstva v sídle Zlínského kraje. K překvapení ostatních chyběla desítka lidovců.

Prezident navrhl věnovat se více než politice tématům, která zajímají lidi, mimo jiné prohlásil, že si najde navečer oproti původnímu programu více času na setkání s nimi na náměstí ve Zlíně. Po projížďce pojízdnou pracovnou ve zlínském mrakodrapu namířil do Baťova institutu, kde se zajímal o historii výroby obuvi. V plném provozu byla výrobní linka, což prezident komentoval s tím, že u Baťů musela být hodně tvrdá práce.

Jeho žena Ivana pak zajela v doprovodu manželky hejtmana Stanislava Mišáka Pavly do Vizovic a do Dětského centra v Burešově, prezident po setkání s mladými podnikateli zamířil na oběd do Lesního hotelu. Setkal se se studenty zlínského Gymnázia na Lesní čtvrti, pak s lidmi ve firmě Greiner ve Slušovicích. Závěr prvního dne návštěvy patří setkání s občany Slušovic a Zlína, tam jej čekalo i přijetí na radnici.

Ve čtvtek má prezident namířeno mimo jiné do Valašských Klobouk, Vsetína, Kroměříže či na Hostýn.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x