Řidičáky si na Rožnovsku musí ještě vyměnit 1 500 šoférů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Ještě téměř 1 500 řidičů z Rožnovska si musí do konce letošního roku vyměnit svůj řidičský průkaz. Městský úřad upozorňuje šoféry, aby tuto zákonnou povinnost nenechávali až na poslední chvíli, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Od začátku letošního roku mají tisíce řidičů, kterým byl vydán jejich řidičský průkaz v rozmezí od 1. ledna 2001 do 30. dubna 2004, povinnost vyměnit tento svůj doklad. V obci s rozšířenou působnosti Rožnov pod Radhoštěm eviduje zdejší odbor dopravy stále téměř 1 500 řidičů, kteří tuto povinnost nesplnili.

Jedná se o vlastníky řidičských průkazů z celého mikroregionu. „Čas na výměnu svého dokladu mají do konce letošního roku, přesto bychom je chtěli požádat, aby svou návštěvu úřadu zbytečně neodkládali. Řidičské průkazy jsou vyměňovány zdarma, žadatel musí pouze na náš odbor, konkrétně na registr řidičů, donést svou fotografii, stávající řidičský průkaz a občanský průkaz. Na místě během několika minut vyplnit s příslušným úředníkem žádost a do dvou týdnů pak obdrží nový řidičák,“ popsal postup výměny vedoucí odboru dopravy rožnovské radnice Petr Opálka.

Výměna řidičských průkazů je možná v budově městského úřadu v Letenské ulici u polikliniky, a to denně – v pondělí a ve středu od osmi do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek do 13.30 hodin a v pátek do 11 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x