Otrokovický starosta vyrazil do práce na kole

OTROKOVICE - V rámci aktivit Evropského týdne mobility, které se v Otrokovicích konají celý týden a nabádají k ochraně životního prostředí volbou alternativních dopravních prostředků, vyrazil v pátek do práce na kole také starosta města Otrokovice Jaroslav Budek. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Krupková.

„Musím přiznat, že na kole do práce obvykle nejezdím, ale byla to příjemná změna. Rád vezmu kolo a o víkendu jedu na projížďku, bohužel pro pracovní povinnosti to není úplně nejvhodnější prostředek. Přesto bychom měli zvažovat, jaký způsob přepravy volíme a brát přitom ohled na ochranu životního prostředí a jako přidanou hodnotu vnímat posílení fyzické kondice,“ poznamenal Budek. V Otrokovicích podle starosty lidé hojně využívají k cestám do práce i do škol zejména cyklostezku kolem řeky Moravy a Baťova kanálu. „Věřím, že stejný efekt přinese i výstavba nové cyklostezky na trase Zlín – Otrokovice a počet cyklistů se bude zvyšovat,“ doplnil Budek.

Každým rokem se k mezinárodnímu Dni bez aut připojují i pracovníci radnice, letos však připadá na neděli 22. září, kdy kanceláře úřadu zůstávají prázdné. Proto alespoň někteří z nich vyrazili v pátek ráno do práce na kole se svým starostou, jiní přijeli městskou hromadnou dopravou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x