Hradiště zprostředkuje lidem levnější nákup plynu i elektřiny

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště ve spolupráci s makléřem Českomoravské komoditní burzy Kladno připravilo pro občany společný nákup elektřiny a zemního plynu. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Uherskohradišťská radnice zřizuje od 2. října kontaktní místo, kde budou zájemci moci získat veškeré informace nebo se přímo zapojit do projektu. Zájemci mohou být i bytová družstva a společenství vlastníků bytových jednotek, případně podnikatelé.

V rámci procesu dojde ke sloučení odběrů energií občanů z více měst a obcí regionu do jednoho celku, čímž se jednotlivé odběry občanů stávají pro dodavatele atraktivnějšími. „Principem projektu je soutěžní výběr z osvědčených a prověřených burzovních dodavatelů, kteří jsou schopni občany obsloužit na odpovídající úrovni a zajistit jim vedle výhodných cen i bezproblémové a bezrizikové dodávky energií,“ uvedl starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský.

Město se velmi intenzivně zabývalo monitoringem již probíhajících nákupů jinde v republice a také možnostmi vyloučení veškerých rizik spojených s nákupem. „Proto nyní za obyvateli města a okolních obcí můžeme přijít s naprosto seriozní nabídkou,“ potvrdil místostarosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. Podle něj budou mít nyní lidé čas na to, aby se při případném zájmu dostavili na kontaktní místo, získali zde veškeré informace, nebo se přímo do procesu zapojili.

Občané se zájmem o tento nákup si nyní mohou připravit smlouvy se stávajícími dodavateli elektřiny a plynu a poslední roční vyúčtování. „Podklady je nutné vzít s sebou k osobnímu převzetí pracovníkem FIN-servis, nebo je možné zanechat je ve stanovené době na kontaktním místě či na podatelně úřadu. Je ovšem také možné kontaktovat přímo makléře nebo příslušné zaměstnance města, a to zejména pro získání informací,“ upřesnil místostarosta Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x