Známý německý misionář a spisovatel se představí zlínské veřejnosti

ZLÍN - Do Zlína dorazil známý německý misionář a spisovatel Kornélius Novak a kdo nestihl jeho první středeční přednášku v Alternativě má ještě možnost se s ním setkat na zlínském náměstí ve čtvrtek nebo o den později na náměstí práce. Serveru Zlin.cz to oznámila Alena Rusová.

Bývalý vicemistr kulturistiky, motorkář a barový vyhazovač se v sérii přednášek pro veřejnost podělí o svůj výjimečný životní příběh. Obyvatelům Zlína bude mladý misionář (37) osobně k dispozici i ve čtvrtek na náměstí Míru a v pátek na náměstí Práce, kde zároveň představí své knihy. Do Zlína přijel na pozvání místního sboru Církve adventistů sedmého dne.

Kornélius Novak stál u zrodu evropského svazu motorkářů a založil klub křesťanských motorkářů Holy Rieders Germany. Po určitých zásadních změnách ve svém životě se rozhodl pro absolvování biblické školy. Nejdříve působil jako kazatel. V současné době je zaměstnán jako misionář na plný úvazek nejen v zemi, kde začínal –  v Norsku, ale i ve Švédsku, v Německu, v České republice a na Slovensku. Je stálým lektorem občanského sdružení Vinice Cheb. Bývá rovněž hlavním řečníkem na akcích Try and Play, pořádaných různými společenstvími křesťanů.  

V naší zemi hostuje již několik let. Při poslední návštěvě přednášel v Brně, ve Znojmě, v Zábřehu na Moravě a v Třinci. V letošním roce navštíví kromě Zlína ještě Žďár nad Sázavou, Blansko a Uherské Hradiště.

Napsal řadu knih. Do češtiny byly přeloženy například tituly Křížem krážem na scéně a Život je víc.

Ve čtvrtek a pátek bude na různá témata přednášet ve zlínské Alternativě, a to od 18 hodin. Poslední z přednášek ho pak ve stejném čase čeká v sobotu v modlitebně Církve adventistů sedmého dne v Malenovicích naproti Sokolovny.

„Přednášky v podání Kornélia Novaka jsou zajímavější o skutečnost, že se nejedná o profesionálního církevního teologa, ale o bývalého motorkáře, který teologickou školu vystudoval až v pozdější době,“ konstatoval kazatel místního sboru Církve adventistů sedmého dne Martin Žůrek.

Kornélius Novak si ze svých dřívějších působišť přiváží doporučení mnoha měst a středních evropských škol. Díky tomu, co prožil a jak přirozeně vystupuje, se velmi dobře dokáže přiblížit mladým lidem. „Skutečné příběhy používá jako klíč k otevírání otázek etiky, smyslu života a opravdových hodnot. A možná právě proto o něj projevilo zájem i několik zlínských středních škol. Žákům představí témata, která jsou běžnou součástí výuky na školách v západní Evropě,“ dodal Martin Žůrek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x