Kraj ocenil kominíky

ZLÍN – Sídlo Krajského úřadu Zlínského kraje se ve středu stalo dějištěm ocenění zasloužilých kominíků. Z rukou hejtmana Stanislava Mišáka převzala pamětní listy hned trojice mužů, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí hejtmanství Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Předání pamětních listů se konalo u příležitosti 356. výročí založení Zemského společenstva mistrů a kominíků na Moravě. Poděkování za celoživotní práci ve společenstvech a radách si odnesli Emil Morávek, Jaroslav Vízner a Stanislav Kytlica starší. „Ocenění byli především za to, že se podílí na rozvoji kominického řemesla a svůj volný čas věnují přednáškám nejen pro revizní techniky komínů, ale také úřadům nebo plynárnám,“ uvedla mluvčí.

Podle ní muži odborným jednáním zajišťují vzdělávání všem kolegům. „Díky nim dnes majitelé spotřebičů napojených na spalinovou cestou mají možnost objednat si odborníka, čili revizního technika komínů, který nejen že upozorní na nevyhovující spalinovou cestu, která může ohrozit zdraví, majetek nebo život, ale také poradí, jak tyto závady odstranit,“ dodala Sýkorová Dvorníková.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’16157′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚844‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16157‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x