V Hostětíně bude konference k úspoře energie

HOSTĚTÍN – Lidé se mohou od čtvrtka do soboty v Hostětíně na Uherskohradišťsku dozvědět, jak uspořit energii a chránit Klima. Informace jim nabídne konference, k jejímž nejzajímavějším bodům bude patřit výroba biouhlu, sdělila serveru Zlin.cz Hana Machů z pořádajícího Ekologického institutu Veronica.

Setkání se uskuteční v Centru Veronica. „Naším cílem je ukázat na fungujícíh případech, že uspořit energii není těžké,“ řekla Machů. Chybět nebude stavění ze slaměných balíků, využívání solární energie a dalších obnovitelných zdrojů a pasivní domy.

„K ukázkám jsme zvolili to, co máme vyzkoušené. Týká se to solární technologie pro ohřev vody a výrobu elektřiny, pasivní dům a další oblasti. Příchozím vše představí špičkoví lektoři, kteří patří k tomu nejlepšímu, co v zemi máme,“ zdůraznila Machů.

Ve čtvrtek je v plánu energie slunce, biomasa, představení používaných technologií i novinek. Pátek zahájí novinky o globální změně klimatu s možnostmi, jak zachytit uhlík v ovzduší a vázat ho v půdě. Naváže na to výukový program o energeticky úsporných technologiích a praktická ukázka stavění ze slaměných balíků a úsporné osvětlení v obcích. V sobotu se zájemci podívají do Pitína na mateřskou školu, která rekonstrukcí snížila až sedmkrát spotřebu na vytápění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x