Do Zlína míří světový kaligraf

ZLÍN - Do Zlína zavítá ve středu světově uznávaný profesor v oblasti kaligrafie Brody Neuenschwander, několik dní bude pobývat na půdě Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. Serveru Zlin.cz to za fakultu uvedla Markéta Čejnová.

Kaligraf se ve Zlíně zdrží do soboty. „V rámci ateliérové výuky grafického designu budou mít studenti mimořádnou příležitost sledovat práci uznávaného odborníka. Hostování profesora Neuenschwandera zahájí středeční přednáška v 10 hodin dopoledne, a to v posluchárně číslo 201 budovy fakulty multimediálních komunikací. Brody Neuenschwander bude v České republice přednášet vůbec poprvé,“ podotkla Čejnová.

Brody Neuenschwander se narodil v USA, v současnosti žije a působí v Bruggách v Belgii. Doktorát v oblasti kaligrafie získal v Londýně a podílel se na výuce na Královské akademii krásných umění v Antverpách. Je známý nejen svou kaligrafií v klasickém pojetí, ale proslavil se ručním psaním přímo na těla aktérů ve filmu The Pillow Book slavného britského režiséra Petera Greenawaye. Napsal také předmanželskou smlouvu pro prince Charlese a princeznu Dianu, což je považováno za prestižní úkol pro kaligrafa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x