VOLBY: Kroměříž bude mít po odmlce svého poslance

ZLÍNSKÝ KRAJ - Kroměříž bude mít po delší odmlce svého poslance. Bude jím místní advokát Radek Vondráček, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Pavel Zrna.

Vondráček kandidoval jako lídr hnutí ANO 2011. Právě Babišovo hnutí ve volbách zvítězilo i v Kroměříži, kde od voličů dostalo 21,16 procenta hlasů. „Podíváme-li se na volby z pohledu celého Kroměřížska, jedinou další zvolenou poslankyní v regionu je Marie Pěnčíková z Morkovic-Slížan, která kandidovala za KSČM,“ upřesnil Zrna.

Volby změní život i dvěma lidoveckým kandidátům z Uherskohradišťska. Kvůli poslaneckém křeslu se tu zřejmě vzdá funkce starosty obce Strání Ondřej Benešík a vysoké politice dá přednost před šéfováním Městské nemocnice v Uherském Brodě i Ludvík Hovorka.

Celkem bude mít Zlínský kraj 12 poslanců. Za ČSSD se prosadili Antonín Seďa, Miroslava StrnadlováPetr Kořenek. Za hnutí ANO uspěli Radek Vondráček, Margita Balaštíková, a Pavel Volčík. Lidovce bude zastupovat Ludvík Hovorka a Ondřej Benešík. Komunisty pak bude reprezentovat Vladimír Koníček a Marie Pěnčíková, Okamurův Úsvit Jaroslav Holík a TOP 09 Petr Gazdík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x