VOLBY: Poslanci řeší, co dál se zaměstnáním. A co s koníčky?

Značné zemětřesení nastalo na politické mapě Zlínského kraje. Volby jsou minulostí, nové výzvy realitou. Poslanecký mandát drží ve Zlínském kraji 12 lidí, sedm je úplně nových, čtyři mandát obhájili, jeden poslanec, lidovec Ludvík Hovorka, se vrací tam, kde už jednou působil.

Šedesátiletý Jaroslav Holík je jediným poslancem Zlínského kraje za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Holík je znám jako cestovatel na minimotorkách vlastní výroby. Letos například vyjel na Pamír. „Úplně nejtěžší byl určitě pokus o zdolání Elbrusu. Práce v Poslanecké sněmovně ale asi bude ještě těžší,“ tuší Holík s tím, že:…“slíbili jsme zásadní změny, prosadit je bude mimořádně náročné.“ Svého koníčka, jímž je cestování na maličkých motocyklech, se ale ve volných chvílích nechce úplně vzdát.

Stejně tak 46-letá Margit Balaštíková, dosavadní ředitelka Hřebčína Napajedla. „Snad si najdu volný čas i pro projížďku na koni v okolí Napajedel,“ říká nově zvolená poslankyně hnutí Ano 2011. Teď ale půjde především o práci. „Dnes jsem byla v hřebčíně v 5.33, tohle by asi na sněmovnu bylo hodně brzo, ale myslím, že by vůbec nezaškodilo, kdyby měli poslanci jen svoji vlastní práci. Skloubit práci poslance s manažerským postem v hřebčíně si netroufám, funkce ředitelky se vzdám, tak jak to bylo u jiných aktivit i v minulosti, když jsem přebírala tento post,“ vysvětluje příští kroky nová poslankyně.

Zkušeným politikem  je přes své mladí -37 let- lidovecký starosta Strání Ondřej Benešík. Ve výhledu věcí příštích užívá krásného českého slova. „Myslím, že na jednání rady v tomto týdnu bude mé „zneuvolnění“. Je tedy možné, že bych zůstal neuvolněným starostou, ale není to jediná varianta,“ říká nový poslanec. Připomíná i jednu zajímavou věc, z regionu Slovácka je bydlištěm hned šest poslanců. „Důležité je, abychom kopali společně za náš kraj, některé urgentní věci to přímo vyžadují, mám na mysli třeba finanční problémy zdravotnických zařízení,“ dodává Benešík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x