Kočka v motoru: řidič i mechanici v servisu v údivu

Tak to byl tedy šok. Když přijel řidič dodávky do holešovského servisu na rutinní prohlídku, nestačil se on ani mechanici poté, co odklopili kapotu motoru, divit. Ze své pozice se na ně dívala kočka, která ve voze cestovala, aniž by o tom řidič tušil.

„Něco podobného se mi stalo poprvé,“ svěřil se Zlin.cz překvapený řidič Jaroslav Gába z Holešova. Jak se mu kočka do prostoru motoru dostala, doteď netuší. „Parkoval jsem před domem, byl jsem autem ve firmě, měl jsem drobnější pojížďky, můžu-li odhadnout, což nemusí být přesné, jezdila se mnou určitě přes dvě hodiny. Vůbec nic jí nebylo, když ji chlapi v servisu vyndali ven, hned si zase na své místo skočila,“ směje se počínání zjevně mladé kočky řidič.

„Byl to docela šok, kočka byla úplně v pohodě, spokojená, zdravá, přitom musela zažít zvláštní cestu přinejmenším v hlučném prostředí,“ udivilo i Petra Vykoukala z holešovského servisu, kam řidič s kočkou přijel. Ale zkušenosti se zvířaty tu prý mají značné. „Není to tak dlouho, řekněme tři měsíce, kdy přijel řidič s tím, že nemůže řadit. Opravdu to nešlo, řazení bránila mrtvá slepice, kterou si zřejmě do motorového prostoru jako kořist vytáhla kuna,“ říká Vykoukal.

Do motorového prostoru se drobnější zvířata protáhnou otvory zespodu. „My jsme tu už například našli kromě slepice i krtka, myši, stále častější jsou útoky kun, které dokonale překoušou hadičky i další pryžová zařízení,“ dodává Vykoukal.

Otázkou zůstává, jak by chlupatá cestovatelka dopadla třeba při delší cestě majitele dodávky. Takhle ji řidič po prohlídce svezl zpět na místo, kde se mu zřejmě do auta dostala, a od té doby se vzájemně neviděli…

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’16180′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚106‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16180‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x