V Kroměříži se chystají Svatomartinské oslavy

KROMĚŘÍŽ - V posledních letech se rozšířila tradice Svatomartinských oslav a i letos se k nim připojuje také město Kroměříž. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Už v sobotu 9. listopadu se mohou lidé těšit na Svatomartinské posezení na arcibiskupském zámku. Podávaná husa bude servírována s mladým vínem za účasti karikaturistů z Trnek- Brnek a o hudební doprovod se postará cimbálová muzika. Vstupné 490 korun zahrnuje jídlo, zábavu a skleničku mladého vína.

V pondělí 11. listopadu od 10 do 19 hodin se pro změnu na Hanáckém náměstí uskuteční tradiční Svatomartinské hodování. Připravena jsou speciální svatomartinská menu a ochutnávky svatomartinských vín, které připravil hotel Octárna. Řemeslný jarmark nabídne zajímavé inspirace na vánoční dárky, adventní dekorace, spoustu dobrot i horké nápoje na zahřátí. Od 10 do 15 hodin zahraje Cimbálová muzika Josefa Marečka. „Přesně v 11 hodin a 11 minut slavnostně zahájí ochutnávky svatomartinských vín starostka města Daniela Hebnarová,“ doplnil Zrna.

Po setmění navodí slavnostní atmosféru i tradiční průvod se svatým Martinem na bílém koni. V 18 hodin jej doprovodí děti od kostela sv. Jana Křtitele na Velké náměstí, kde bude připraven program.

Svatomartinské menu nebo ochutnávku vín ale přichystaly i další restaurace. Kompletní svatomartinská nabídka včetně speciálního menu restaurací je na www.kromeriz.eu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x