V Otrokovicích zprovoznili seďárnu

OTROKOVICE - Pro zimní období a přečkání mrazivých nocí je v Otrokovicích opět otevřena mobilní buňka pro lidi bez domova, takzvaná seďárna. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Služba je bezplatná, navíc na začátku provozní doby si mohou uživatelé každý den požádat o poskytnutí teplé polévky a pečiva rovněž zdarma. Při příchodu není uživatel testován na přítomnost alkoholu ani jiných drog, musí ale dodržovat pravidla stanovená provozním řádem, zásady soužití bez násilí a udržovat čistotu a pořádek.

Seďárna bude v provozu denně včetně dnů pracovního klidu a státních svátků, a to až do 31. března. Otevřeno bude vždy v době od 19 do 6.30 hodin následujícího dne. Po celou dobu provozní doby je přítomen na místě zaměstnanec Charity svaté Anežky Otrokovice, který má k dispozici tlačítko tísňového volání napojené na Městskou policii Otrokovice. „Služba v Otrokovicích funguje již třetím rokem a dosud jsme nemuseli při provozu řešit závažnější problémy,“ poznamenal otrokovický starosta Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x