Otrokovická radnice podpoří živnostníky a ani letos nezvýší nájemné z nebytových prostor

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se opět rozhodla neuplatnit zvýšení nájemného z nebytových prostor o inflační doložky. Chce tak podpořit místní živnostníky, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Nájemné v městských nebytových prostorech se drží na stejné výši už pět let. „Chceme tím pomoci desítkám podnikajících živnostníků a udržet tak stávající služby poskytované na území města,“ vysvětlila Vaculová.

Inflační doložka umožňuje městu Otrokovice v jím pronajímaných nebytových prostorech pravidelnou indexaci nájemného s ohledem na pohyb inflace. Jejím účelem je zachovat hodnotu sjednaného nájemného po celou dobu trvání nájmu, a to s přihlédnutím k průměrné meziroční míře inflace. Ta je dle zveřejněného údaje Českého statistického úřadu za rok 2013 ve výši 1,4 procenta. Naposled bylo nájemné zvyšováno v roce 2009 o míru inflace roku 2008. Od té doby k navýšení nedošlo.

„Procentuální vyjádření úspory v celkovém úhrnu včetně letošního roku je 9,1 procenta. Městskou kasu tak tato úleva pro živnostníky stála téměř 400 tisíc korun. Přesto považujeme za rozumný krok podpořit místní podnikatele a povzbudit je v jejich úsilí nabízet kvalitní a dostupné služby pro všechny,“ dodal otrokovický radní Jaroslav Tkadlec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x