Senior akademie poradí, jak na exekutory

ZLÍN - Jak předcházet kriminalitě či jak se jí co nejlépe ubránit, domácí násilí, co dělat při návštěvě exekutora nebo jak se zachovat při požáru – spoustu praktických informací nabídne druhý ročník projektu zlínské Senior akademie. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Projekt je opět určen pro dříve narozené spoluobčany a jeho pořadateli jsou město Zlín a Městská policie Zlín.

Zatímco část témat Senior akademie se ve druhém ročníku změnila, počet účastníků zůstává stejný. „Bude jich dvacet. Přihlásíme ty, na které nezbylo místo minule a doplníme je o zájemce, kteří se zaregistrují nejdříve,“ sdělil Milan Kladníček, ředitel zlínských strážníků. Dodal, že pro seniory bude účast opět zdarma, o uhrazení nákladů ve výši asi 10 tisíc korun se podělí pořadatelé.

Projekt Senior akademie odstartoval v loňském roce a setkal se s obrovským ohlasem. Frekventanti ocenili jak kvalitu přednášek, tak praktičnost podávaných informací. „Jejich přístup byl perfektní. Měli zájem o témata, ptali se, probírali jsme konkrétní situace. Po závěrečné přednášce jsem měl opravdu dobrý pocit, že si účastníci už v řadě nesnází dokáží poradit,“ poznamenal primátor Miroslav Adámek, který dal podnět k zahájení projektu Senior akademie a podílí se na jeho realizaci.

První lekce se uskutečnila v úterý 4. března a další budou následovat vždy v úterý od 14 hodin. Skládat se budou z  přednášky, na kterou naváže po krátké přestávce diskuze. Dějištěm budou prostory Městské policie na Santražinách.

Ani druhým ročníkem Senior akademie neskončí. Už nyní se připravuje třetí běh kurzů, který se uskuteční letos na podzim.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x