Ve Vsetíně finišuje stavba bike arény

VSETÍN - Ve vsetínské místní části Semetín v těchto dnech finišuje první etapa projektu bike arény. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Návštěvníkům nabídne bike aréna více než 15 kilometrů jednosměrných trailů různých obtížností. Otevřena by mě být už v květnu letošního roku. První etapa bike arény bude mít šest kilometrů tratí vedoucích z kopce dolů (gravity trailů) a devět kilometrů vedených převážně po vrstevnici (singl tracků). „Jsem přesvědčený, že se jedná o opravdovou lahůdku v oblasti cykloturistiky v našem regionu,“ tvrdí autor myšlenky bike areny Roman Kalabus.

Traily podle něj nabídnou jak technické pasáže, adrenalinové sjezdy, tak pohodovou jízdu pro celou rodinu. Systém cyklotras, doplněný o nové atraktivní prvky, bude tedy bavit i děti. Trasy nabídnou klopené zatáčky, dřevěné lávky nebo kamenné stupně.

V současné době Sdružení obcí Valašsko-Horní Vsacko, jehož členem je i Vsetín, připravuje druhou etapu. V té se plánuje výstavba dalších šesti kilometrů tratí rozdělených do pěti tras, jež budou navazovat na páteřní devítikilometrový úsek z první etapy.

„Abychom udrželi krok a trendy s celorepublikovým, ale i evropským průměrem, město Vsetín dalo stavbě druhé etapy podporu a uvolnilo finanční prostředky ze svého rozpočtu. Celý tento projekt by měl výrazně přispět k oživení cestovního ruchu na Vsetínsku,“ objasnila starostka Vsetína Iveta Táborská.

V rámci dobrovolných činností by chtěli bikeři ze Vsetína vybudovat 50 až 100 metrů dlouhé úseky s technickými překážkami, podél hrázečky Bečvy souběžně s cyklostezkou ze Semetína do Vsetína. „Šlo by o jakousi malou ochutnávkou bike arény pro všechny projíždějící cyklisty,“ uzavřel Kalabus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x