Děti se mohou registrovat do soutěže Moravia talent

ZLÍN - Registrace účastníků druhého ročníku dětské talentové soutěže Moravia talent začala. Pro nadané děti jsou nově připravené tři kategorie - zpěv, tanec a hra na hudební nástroj, serveru Zlin.cz to oznámila organizátorka soutěže Věra Stojarová z obecně prospěšné společnosti Aktivně životem.

Každá kategorie se člení na dvě věkové skupiny. Do soutěže se mohou zapojit děti ve věku od šesti do 18 let z celé Moravy. Akce se koná pod záštitou náměstka zlínského primátora Miroslava Kašného.

„Cílem Moravia talentu je dát nadaným dětem příležitost předvést ostatním, co umí, ukázat jim nové možnosti, odměnit je za jejich snahu a motivovat k dalšímu rozvoji. Jsou vítání všichni, kteří mají chuť vyzkoušet si vystoupení na veřejnosti v profesionálních podmínkách a vyslechnout si ohodnocení odborné poroty. Garantem odborné poroty pro letošní ročník se stala Základní umělecká škola Morava,“ upřesnila Stojarová.

Odměnou budou dětem dárkové poukazy na nákup hudebních nástrojů, volné vstupy na hrady a zámky v okolí od Národního památkového ústavu, dětské výukové tablety a jiné dárky. „Pro všechny finalisty jsme na tento ročník připravili tematické ceny, finalisté totiž vyhrají vstupenky na Holešovskou Regatu 2014, vítězné hudební skupiny pak získají možnost odstartovat program druhého dne Holešovské regaty. V sobotu 21. června tak pocítí stejnou atmosféru, jako například kapely Kryštof, No Name, Polemic a další, kteří letos na Holešovské regatě zahrají,“ doplnila Stojarová.

První kolo soutěže se uskuteční 17. května v sálu Masters of Rock Café na Čepkově ve Zlíně. Finálový večer bude na stejném místě v sobotu 14. června. Děti se přihlašují vyplněním on-line přihlášky na webu www.moraviatalent.cz. Registrace účastníků je možná do 30. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x