Nová publikace poradí lidem, jak vyřídit občanku, určit otcovství nebo zrušit provozovnu

OTROKOVICE - Otrokovická radnice v těchto dnech vydává speciální publikaci Informace na dlani, která lidem přehledně poskytne informace o úkonech, které lze na úřadě řešit. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Vaculová.

Publikace už existuje na webových stránkách města v elektronické podobě a během několika týdnů bude na informacích městského úřadu k dispozici i v podobě ucelené publikace. „Rozhodli jsme se z jednotlivých kapitol vytvořit také letáky, které už jsou nyní k dispozici. Lidé se díky novince velmi přehledně dozví, kde co vyřídit, co je k tomu potřeba a případně kolik to bude stát,“ podotkla Vaculová.

Brožura i jednotlivé letáky mají podle mluvčí lidem především usnadnit orientaci na městském úřadě. Publikace je rozdělena do čtyř základních kapitol – Občanské záležitosti, Podnikání, Doprava a Ostatní. Obyvatelé města se tak dozví například jak postupovat při vyřizování občanského průkazu, ale i například co udělat pro určení otcovství, všechny záležitosti související s pronájmem bytu, jak otevřít či uzavřít provozovnu i podrobnosti kolem kácení dřevin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x