Nové sanitce dali jméno školáci

VSETÍN - Vozový park Vsetínské nemocnice doplnila nová sanitka a děti ze Základní školy Jablůnka ji pokřtili. Dali jí jméno Anitka, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Autorem vítězného návrhu je Kryštof Adámek z šesté třídy. Ten získal kromě sladkostí také možnost svézt se spolu s kamarády novou sanitkou za bezmála milion korun, která má ve své výbavě nájezdovou rampu, automatický defibrilátor, klimatizaci a další potřebné vybavení pro převoz pacientů.

Kromě vítězné Sanitky Anitky se objevily návrhy jako Ambulka, Usměvavá sanitka, Datel, Santa, Patronka života, Rychlík, Matylda, Áňa, ale také mnohé další. Návrhy se probírala komise složená ze zástupců školy, nemocnice i médií.

„Vsetínská nemocnice má v současné době v provozu jedenácti sanitek, které ročně najedou zhruba půl milionu kilometrů a převezou okolo sedmnácti tisíc pacientů,“ uvedla vedoucí dopravního oddělení Hana Michalcová. Nejnovější sanitní vůz s typovým označením VW Transporter T5 může převážet až čtyři pacienty, z toho tři sedící a jednoho ležícího. Vozidlo je vybaveno nájezdovou rampou, dále má ve výbavě automatický defibrilátor, obvazový materiál, dlahy, dezinfekční prostředky. Sedadla jsou pohodlná a uzpůsobená i pro delší převoz. Prostor je klimatizován.

Většina převozů je po vsetínském regionu, sanitky ale jezdí i do Zlína, Nového Jičína, Brna, Ostravy a Třince, několikrát týdně sanitka převáží pacienty také do Prahy a dalších míst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x