Zlín bude hostit odborné sympozium věnované zdravému obouvání

ZLÍN – Zlín bude hostit odborné mezinárodní sympozium věnované zdravému obouvání. Uskuteční se při příležitosti 120. výročí založení Baťových podniků, informovala server Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Sympozium nazvané Zdravé obouvání se bude konat ve čtvrtek 29. května v sídle Zlínského kraje. Pořádá jej Česká obuvnická a kožedělná asociace.

Program konference bude mít tři bloky zaměřené na různá témata. „Je to dětská noha a dětská obuv s riziky, regulace a normy s prevencí a zásadami zdravého obouvání u dospělé populace a na závěr čeká na účastníky workshop a výměna zkušeností v oblasti zdravého obouvání,“ vyjmenovala Sýkorová Dvorníková.

Podle ní se v České republice a jiných zemích Evropské unie řadu let vede diskuze ohledně hyienických a konstrukčních požadavků na obuv, zejména tu dětskou. „Studie a další podklady a informace dokládají nebezpečný vývoj zdravotního stavu nohou dětí a mládeže,“ upozornila mluvčí. Dodala, že děti od raného věku až do ukončení růstového vývoje nosí často obuv, která nemá vhodné konstrukční parametry. To může mít neblahý vliv na vývoj nohou s následky v dospělosti. „Proto je důležití věnovat problematice zdravého obouvání velkou pozornost,“ uzavřela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x