Jonáškovo odpoledne pomůže onkologicky nemocným dětem

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V amfiteátru parku Kinských ve Valašském Meziříčí se v sobotu bude konat benefiční akce Jonáškovo zábavné odpoledne, výtěžek poputuje na pomoc onkologicky nemocným dětem. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Na pomoc dětem přispěje každý, kdo si zakoupí vstupenku. Akce začne ve 12.30 hodin, dospělé bude stát vstup 50 korun, děti zaplatí dvacetikorunu.

Benefici pořádá Nadační Fond Jonášek. Odpoledne nabídne bohatý program pro všechny věkové kategorie. Vystoupí například folklorní soubor Ovečky a cimbálová muzika Bača, žáci základní umělecké školy Alfréda Radoka, populární valašský silák Železný Zekon, mladá pop rocková zpěvačka Eva Matějovská a spousta dalších hostů. Závěrečné vystoupení na pódiu obstará skupina Mňága a Žďorp. Pro děti budou připraveny dovednostní hry Vrtule, kolotoče, nafukovací skluzavka, skákací hrad nebo jízda na ponících a další překvapení. „Benefiční odpoledne ukončí slavnostní ohňostroj,“ dodala Votrubová.

Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010, a to za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na jeho založení má malý chlapec Jonášek, který chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc onkologickému oddělení. Svůj sen ale nemohl uskutečnit, nemoci podlehl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x