Magistrát obnoví na webu záznamy z jednání zastupitelstva

ZLÍN - Na webové stránky zlínského magistrátu se opět vracejí záznamy přenosů ze zastupitelstev. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Zdeněk Dvořák.

S průběhem zasedání zastupitelů se tak budou moci zájemci seznamovat nejen v přímých přenosech jako doposud, ale také z videozáznamů.

K archivaci přenosů se radnice vrací poté, co do značné míry pominula hrozba možné pokuty ze strany Úřadu na ochranu osobních údajů. Ten za zpřístupnění záznamu udělil sankci obci Psáry. „Tuto sankci ale zrušil Městský soud v Praze. Přestože Úřad na ochranu osobních údajů reagoval podáním kasační stížnosti k Nejvyššímu správnímu soudu, o které ještě nebylo rozhodnuto, naši právníci případ vyhodnotili tak, že se můžeme k ukládání průběhů zastupitelstev na web vrátit. Z těchto záznamů budeme vypípávat osobní údaje,“ řekl primátor Miroslav Adámek. Dodal, že záznam bude na webu k prohlédnutí nejdéle do tří týdnů od zasedání.

Možnost sledovat dění na zastupitelstvech mají lidé od prosince 2010, kdy přenosy prosadilo v rámci zvýšení transparentnosti vedení města. Nejbližší zasedání, ze kterého bude archivován záznam, se uskuteční 19. června.

K problematice zveřejňování záznamů ze zastupitelstev přistupují města v České republice různě. Převažují zatím ty, které je neukládají. Některé města ani nenabízejí on-line přenosy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x