Valašské Meziříčí se připojí ke kampani bojující proti kouření

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V rámci Světového dne bez tabáku, který připadá na sobotu 31. května, se radnice ve Valašském Meziříčí připojí ke kampani bojující proti kouření. Radnice bude upozorňovat na rizika spojená s kouřením cigaret, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Poslední květnový den už tradičně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace (WHO) Světovým dnem bez tabáku. „Den upozorňuje na zdravotní rizika spojená s kouřením a má za cíl prosazovat efektivní politiku vedoucí k omezení kouření v celé populaci,“ uvedla Votrubová.

Ke kampani se připojuje i Valašské Meziříčí. „Ve vestibulu radnice máme připravený informační panel, který varuje před riziky. K dispozici máme letáky a brožury, které poskytla Nemocnice Valašské Meziříčí včetně kontaktu na poradnu pro odvykání kouření,“ sdělila mluvčí.

„Smylem kampaně je oslovit kuřáky a přimět je k zamyšlení, jaký vliv má kouření na jejich život a zdraví, a motivovat je k boji se závislostí na tabáku. Smyslem je také varovat děti a mládež před kouřením,“ doplnila referentka odboru regionálního rozvoje a územního plánování Alena Střítezská. Podle ní si lidé budou moct na jednoduché kalkulačce spočítat, kolik peněz do cigaret investují a kolik by ušetřili, kdyby přestali.

Ke Světovému dni bez tabáku se připojili i studenti valašskomeziříčských středních škol, kteří se zúčastnili soutěže na téma Zrádné kouzlo tabáku. Některé z jejich slohových prací jsou k přečtení právě na informačním panelu ve vestibulu radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x