Otrokovičtí školáci se budou učit v nových přírodovědných učebnách

OTROKOVICE - Žáci všech tří otrokovických základních škol by mohli už v září usednout do lavic v nových učebnách pro výuku fyziky, chemie, matematiky, přírodopisu a zeměpisu. Město získalo na nové učebny v hodnotě 8,4 milionu dotaci ve výši 6,6 milionu korun, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Žáci Základních škol T. G. Masaryka, Trávníky i Mánesova tak budou mít k dispozici moderní techniku, která jde v přírodovědných oborech velmi dobře využít spolu s interaktivními programy i praktickými pokusy. Modernizace se bude týkat celkem 13 učeben a třech přípraven.

Většina učeben bude vybavena novým ozvučením a zatemněním. Některé učebny budou vybaveny novými multimediálními katedrami, demonstračními stoly, interaktivními tabulemi, žákovskými lavicemi a dataprojektory. Pořízeny budou také nové tablety, GPS přístroje či digestoře. „Naším cílem je aby pořízení nového moderního vybavení v žácích podnítilo zájem o výuku a přispělo tak k jejich dalšímu rozvoji,“ konstatoval otrokovický starosta Jaroslav Budek.

V minulosti už nechalo město podobným způsobem zmodernizovat učebny pro IT a jazyky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x