Cyklostezka mezi Otrokovicemi a Kvasicemi vyjde na téměř 18 milionů korun

KVASICE - Dobrovolné sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu zahájilo v těchto dnech výstavbu cyklostezky podél Baťova kanálu mezi Otrokovicemi, Bělovem a Kvasicemi. Serveru Zlin.cz to za sdružení uvedl Jiří Barouš.

Cyklostezka navazuje na nadregionální cyklostezku středním Pomoravím. Společně s cyklostezkou v Napajedlích vznikne trasa dlouhá 45 kilometrů. „Náš úsek je dlouhý 4,6 kilometru a navazuje na cyklostezku mezi Kroměříží, Kvasicemi, Otrokovicemi a Napajedly,“ upřesnil Barouš. V Kvasicích začíná nájezdem k silničnímu mostu přes Moravu a pokračuje po levobřežní ochranné hrázi řeky Moravy až do Otrokovic k Bělovskému jezu. Zde cyklostezka kříží Mojenu a následně silnici z Otrokovice na Bělov.

Hlavním důvodem výstavby cyklostezky jsou podle Barouše časté nehody cyklistů, ke kterým dochází na úzké silnici mezi Kvasicemi a Otrokovicemi.

„Výstavba cyklostezky bude stát 17,8 milionu korun včetně DPH. Z Regionálního operačního programu střední Morava se nám podařilo získat dotaci ve výši 85 procent a Zlínský kraj doplatí zbylých 3,5 milionu korun,“ doplnil Barouš. Cyklostezka by měla být hotová do konce letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x