Malenovický hrad bude patřit malým návštěvníkům

ZLÍN - Hrad Malenovice pořádá v sobotu Dětský den, pro malé návštěvníky budou připraveny speciální prohlídky a děti se mohou zapojit i do hledání hradního pokladu s kostýmovanými průvodci. Serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy sdělila Barbora Janečková.

Akce se bude konat za každého počasí a potrvá od 10 do 16 hodin. 

„Hlavním tématem celodenní zábavy bude středověk. Všechny děti, které přijdou v kostýmech z té doby, budou mít na prohlídky vstup zdarma,“ uvedla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. V prostoru před hradem si děti budou moci vyzkoušet středověké soutěžní disciplíny: strefování řemdihem do hrnce, střílení z kuše, házení kroužků na meč nebo shazování plechovek míčky. Otevřena bude i hájenka a její expozice Dřevo, proutí, sláma. Své místo si v této barokní stavbě najdou také speciální tvořivé dílničky, v nichž si zájemci vyrobí vlastní šperky. Pro princezny a dvorní dámy bude připraven kurz vyšívání.

„Po celý den budou na akci z výšky dohlížet draví ptáci, konat se tu totiž budou oblíbené ukázky sokolnictví,“ doplnila Dvořáková. Chybět nebude hradní královská čokoláda, bohaté občerstvení místních cukrářských mistrů i tradiční nabídka stánkového občerstvení.

Poslední dětská prohlídka začne v 15.30 hodin, půl hodiny před koncem akce. Standardní prohlídky hradu a jeho expozic se tento den nekonají, zoologická expozice bude uzavřena.

Děti se mohou ještě do konce června zúčastnit výtvarné soutěže Hrad jako malovaný. Obrázky s tématikou hradu Malenovice budou v letních měsících veřejně vystaveny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x