Na dětskou akci dorazí na lyžařský svah i zlínští hokejisté

ZLÍN - Lyžařský svah ve Zlíně se v sobotu promění v dějiště Dětského dne. Serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělila Petra Svěráková.

Akci pořádají provozovatelé lyžařského svahu společně s občanským sdružením Korunka Luhačovice, policií a hokejovým klubem PSG Zlín. Nejmenší návštěvníci i jejich rodiče se mohou těšit na celou řadu atrakcí a překvapení. Budou si moci zajezdit na ponících, vyzkoušet lukostřelbu, pokusit se zdolat horolezeckou stěnu nebo se povozit na dětských čtyřkolkách a odrážedlech či si zaskákat na trampolínách. K vidění bude také výcvik dravců.

Na své si přijdou rovněž příznivci rally sportu a hokeje. Na autogramiádu totiž dorazí závodní jezdci Antonín Tlusták a Jaroslav Orság a s největší pravděpodobností, v návaznosti na tréninkový plán, také čerství mistři extraligy – hokejisté PSG Zlín.

„Chystáme rovněž ukázky práce integrovaného záchranného systému. Budou tady policisté, hasiči i zdravotníci. K vidění budou psovodi i ukázky zbraní. Budeme tu mít také laserovou a airsoftovou střelnici,“ doplnil šéf Svahu Zlín Michal Cepek. Chybět nebude ani modelářská show a ukázky leteckých modelů. Kromě toho zažijí návštěvníci dětského dne také skutečnou leteckou air show Přemysla Raka a pilotů letiště Bojkovice.

„Po celý den budou připraveny stánky s občerstvením. Děti se navíc budou moci povozit na kolotoči, zapojit do dětské tomboly, opéct špekáčky a na závěr plánujeme velké překvapení,“ dodal Cepek.

Dětský den bude doprovázet rovněž řezbářské sympozium. Na svah dorazí čtveřice řezbářů, kteří budou na místě vyřezávat dřevěné sochy zvířat, dětské hřiště i pískoviště. To vše pak na svahu zůstane pro děti. Hlavní atrakcí pak bude vyřezávání sochy olympioničky Šárky Pančochové.

Vstupné bude po celý den dobrovolné. Na všech stanovištích budou kasičky ve prospěch občanského sdružení Korunky Luhačovice, do kterých budou moci návštěvníci přispívat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x