Otrokovice změní jízdní řád autobusové linky číslo 55

OTROKOVICE – Jízdní řád mětské hromadné dopravy a konkrétně autobusové linky číslo 55 se od posledního června změní v Otrokovicích. Hlavní změnou bude lepší návaznost autobusu na trolejbusové spoje do Zlína a zavedení dvacetiminutového intervalu o víkendech a svátcích, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

„Požadavek na zavedení pravidelného dvacetiminutového intervalu vyplynul z připomínek cestujících stejně jako priorita v garanci přestupů mezi linkou 55 a trolejbusovými linkami 2 a 6, které vedou na trase ze Zlína do Otrokovic,“ řekla Vaculová.

Čekací doba na spoje do Zlína bude maximálně osm minut, v opačném směru bude ještě o minutu kratší. Autobus naváže také na ranní vlak do Prahy. „U velkých městských akcí konaných o víkendu nebo ve svátek se město Otrokovice s Dopravní společností Zlín-Otrokovice shodlo na operativním zvýšení kapacity nasazením například kloubových vozů nebo přidáním spoje,“ doplnila Vaculová.

Nový jízdní řád také počítá s úpravou spojů jedoucích ze zastávky Štěrkoviště přes zastávku Senior na hřbitov, přičemž zpáteční spoj se bude vracet přes zastávku Štěrkoviště k Senioru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x