Valašské Meziříčí zahájilo čištění autobusových zastávek

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Čisté autobusové zastávky zpříjemní lidem cestování ve Valašském Meziříčí. Jak řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová, město zahájilo jejich čištění stejně jako v předchozích letech.

Práce provádějí zaměstnanci meziříčských technických služeb. „Autobusové zastávky zažily ve Valašském Meziříčí v posledních dvou letech rekonstrukční rozmach. V roce 2012 bylo v rámci projektu Modernizace autobusových zastávek Mikroreiognu Valašskomeziříčsko-Kelečsko opraveno v osmi obcích 59 zastávek. Mezi nimi bylo i Valašské Meziříčí,“ uvedla Votrubová.

Podle ní město zrekonstruovalo další zastávky z vlastního rozpočtu. Nově se úpravy dočkala například zastávka na ulici Rožnovská, Zašovská, Sokolská nebo u Hrachovce.

Město se o přístřešky pro čekající cestující pečlivě stará. „Pracovníci technických služeb je denně vymetají, zbavují je pavučin a různých nečistot. Dále je akutně opravují, pokud mají například rozbitá skla. Také se postarali o umytí prosklených částí,“ informoval vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Očista se dotkla čtyř zastávek na ulici Zašovská, dvou na Rožnovské, pěti na Masarykově ulici a stejný počet na Vsetínské a také na dalších ulicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x