Valašské Meziříčí obdrželo osvědčení o úspoře emisí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Díky recyklaci uspořilo Valašské Meziříčí v loňském roce přes 37 milionů megajoulů energie a pomohlo snížit emise téměř 1500 tunami CO2 ekvivalentu. Vyplývá to ze studie společnosti EKO-KOM, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Valašské Meziříčí příspělo ke zlepšení životního prostřední a snížení uhlíkové stopy. Společnost EKO-KOM už dříve zpracovala studii, v níž posoudila vliv sběru a recyklace využitelných komunálních dopadů včetně obalové složky na životní prostředí. „Výsledky výzkumu prokázaly přínos celého systému třídění a recyklace odpadů v České republice,“ uvedla Votrubová.

Společnost studii každoročně aktualizuje. „V roce 2013 bylo díky recyklaci a využití papíru, plastů, skla, kovů a nápojových kartonů v rámci celého systému EKO-KOM uspořeno skoro 28 milionů gigajoulů energie, tedy zhruba tolik, kolik v průměru spotřebuje za rok více než 310 tisíc domácností,“ uvedl Michal Lysák z odboru komunálních služeb meziříčské radnice. Valašské Meziříčí se zasloužilo o více než 37 milionů megajoulů z ušetřené energie.

V rámci diskutovaného globálního oteplování přispěl EKO-KOM celkově ke snížení emisí o více než milion tun CO2 ekvivalentu, z toho téměř 1500 tun připadlo na Valaššské Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x