V Mikulůvce na Vsetínsku vznikne nový most za téměř čtyři miliony

MIKULŮVKA – Téměř čtyři miliony korun bude stát stavba nového mostu v Mikulůvce na Vsetínsku, která se v pátek dočkala slavnotního zahájení. Původní most je už ve špatném stavu, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Původní most pracovníci zbourají a vybudují nový. „Most je navržený jako jednopolový, kolmý a se šířkou šest metrů bez chodníku,“ uvedla Sýkorová Dvorníková. Odvodnění vozovky v místě zajistí příčný a podélný sklon podél obou říms. „V rámci stavby provedeme také úpravu opevnění vodního koryta v délce téměř 30 metrů,“ dodala mluvčí.

Pro zajištění přístupu pro pěší a cyklisty vznikne po dobu realizace mostu provizorní lávka o šířce 1,5 metru na straně mostu. „Součástí budou dřevěné schůdky se sjezdem pro kočárem a jízdní kola. Pro ostatní dopravu bude v místě platit úplná uzavírka,“ upozornila Sýkorová Dvorníková.

Autobusové linky budou jízdu do Mikulůvky končit už na zastávce Čarabovská. „Vozidla směřující do horní části obce za obnovovaným mostem budou používat objízdnou trasu po místních a lesních komunikacích,“ doplnila.

Práce potrvají do konce října. Náklady ve výši skoro čtyři miliony korun by měla z části pokrýt přislíbená dotace z Evropské unie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x