Obyvatelé Vsetína debatovali o revitalizaci sídliště

VSETÍN - Obyvatelé Vsetína se sešli na veřejné diskuzi na téma revitalizace sídliště Luh. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Čadová.

Lidé mohli se starostkou Ivetou Táborskou a architekty diskutovat nad prvním návrhem studie úprav veřejných ploch, tedy hřišť, chodníků, parkovacích stání a podobně, do něhož ještě budou zapracovány jejich připomínky. Konečný návrh by měl být připraven tak, aby město mohlo na počátku příštího roku požádat o státní dotaci na realizaci projektu. Samotné stavební práce by se měly, v případě získání dotačních prostředků, uskutečnit ve třech fázích, a to v letech 2015 – 2017.

„Sídliště Luh je jedno z nejstarších vsetínských sídlišť a revitalizaci veřejných ploch uvnitř něj si opravdu zaslouží. Radnice jeho opravu připravuje už delší dobu,“ poznamenala Čadová.

S většinou navrhovaných úprav přítomní občané vyjádřili souhlas, přišli však i s řadou připomínek. Nesouhlasili například s vytvořením oploceného místa pro volný pohyb psů u domu číslo 1787 a přejí si, aby zde zůstalo hřiště pro malé děti. Dále navrhují zřízení parkovacích stání podél celé Staré cesty, u domu číslo 1786 nahradit schodiště rampou pro imobilní, vybudovat další parkoviště v Jasenické ulici naproti domů 1785, 1786, za domem 1790 či v blízkosti domu číslo 1811. Obyvatelé také požadují omezení nejvyšší povolené rychlosti v ulici Svornosti na 30 kilometrů v hodině a podobně.

Po zapracování požadavků občanů do návrhu bude následovat další veřejná diskuse, kde bude upravená verze představena. Celková hodnota plánovaných úprav se pohybuje řádově v desítkách milionů korun. Výše dotace může dosáhnout až 70 procent celkových nákladů. Zbytek by město uvolnilo ze svých prostředků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x