Do klání Město v květech se obyvatelé Valašských Klobouk mohou zapojit jen posledních pár dní

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice opět pořádá soutěž Město v květech a lié mohou své zahrádky či květinové balkony přihlásit nejpozději do 19. září, kdy končí uzávěrka klání. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Soutěž se letos koná podeváté. Hodnotit se budou dvě kategorie, a to předzahrádky rodinných domů a květinová výzdoba balkonů a oken rodinných nebo panelových domů.

„Hlavním cílem soutěže je podpořit občany ve snaze zkrášlit okolí svých domů a bytů a přispět tak k příznivému vzhledu Valašských Klobouk. Každý zvelebený prostor je příjemný jak pro obyvatele samotné, tak i pro kolemjdoucí a návštěvníky města, a proto chceme i letos ta nejzdařilejší řešení ocenit,“ prohlásil organizátor soutěže Alois Oliva. Zapojit se mohou jak občané Valašských Klobouk, tak i místních částí Lipina, Smolina a Mirošov.

K přihlášení do soutěže stačí zaslat 10 fotografií soutěžní zahrádky či balkonu spolu s osobními údaji – jménem, adresou, telefonním číslem. Snímky je nutné doručit na adresu Městský úřad Valašské Klobouky, stavební odbor, Masarykovo náměstí 189, 766 01 Valašské Klobouky. Fotografie mohou lidé dodat i elektronicky, a to na e-mail oliva@mu-vk.cz.

„Hodnocení se ujme komise, která bude klást důraz jak na kompoziční uspořádání výsadby a respektování nároků rostlin, tak i na sladěnost barev, nezaplevelenost a zdravotní stav zeleně. K důležitým kritériím bude ovšem patřit rovněž jedinečnost a originalita,“ doplnil Oliva. Soutěžní příspěvky budou posouzeny a vyhodnoceny do konce října. Nejlepší z každé kategorie pak budou odměněny hodnotnými poukázkami, které budou moci vítězové použít při nákupu zahradnických potřeb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x