Strážníci v terénu prověřují uhrazení poplatků za psy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovští strážníci se rozhodli posvítit si na majitele psů a prověřit, zda zvířata přihlásili a zaplatili za ně poplatky. Namátkově už zkontrolovali asi 120 psů a kontroly stále pokračují, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Přesné výsledky kontrol budou sice známy až na konci práznin, už teď je ale jasné, že akce strážníků odhalila řadu hříšníků.Téměř polovině zkontrolovaných psů chyběla na obojku potřebná známka. Vzhledem k tomu, že jejich majitelé tvrdili, že ji nechali doma, předali jsme věc k dalšímu dohledání a ověření úhrady poplatku finančnímu odboru rožnovské radnice,“ upřesnil pověřený ředitel rožnovských strážníků Marek Grossmann.

První případy neuhrazení poplatku za psa už finanční odbor díky strážníkům odhalil. „Navíc bojujeme i s tím, že řada majitelů svého psa přihlásí u příbuzných v některé z okolních obcí, kde je nižší sazba za zvíře. To ale ve skutečnosti žije na území města. I tento stav chceme do budoucna změnit a okolním obcím budeme poskytovat avízo,“ podotkl vedoucí rožnovského finančního odboru Martin Hrnčárek s tím, že majitele nepřihlášených psů čeká výzva k úhradě místního poplatku a v případě nezaplacení pak sankce.

Veškerý zisk z poplatku za psy pomáhá uhradit náklady městského psího útulku. Takto vybrané peníze slouží zejména na nákup potravy pro opuštěné psy a úhradu veterinárních služeb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x