Ve Valašském Meziříčí zahájili čištění kanalizací

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla nechat prověřit dešťovou kanalizační síť na území města. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Čištění provádí společnost Vodovody a kanalizace Vsetín. „Čistění dešťových vpustí a jednotlivých větví dešťové kanalizace provádí společnost průběžně od letních měsíců. Neprůchozí kanalizace jsou následně ihned opraveny. Jde zejména o propadlé nebo nadměrně zanesené kanalizace,“ informoval koordinátor dopravních staveb odboru komunálních služeb Aleš Cáb.

Čistění páteřních kanalizací a kanalizací velkého průměru provádí prostějovská společnost, která je vybavena silnější technikou. Následně probíhá mapování a monitorování páteřních kanalizačních řadů pomocí speciální kamery, která pořídí podrobný záznam včetně průměru kanalizace a jejího stavu.

„I když v letošním roce probíhá čistění kanalizací ve větším rozsahu, může se stát, že ne všechny dešťové kanalizace budou bez problémů odtékat. V tomto případě je možné kontaktovat pracovníka odboru komunálních služeb meziříčské radnice na telefonu 571 674 528,“ dodal Aleš Cáb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x