V Meziříčí chystají Jazzové Mikulášení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Mikulášské odpoledne plné jazzové muziky a nestárnoucích swingových melodií pod názvem Mikulášení 2014 chystá na sobotu 6. prosince dechový orchestr JazzZUŠák. Serveru Zlin.cz o tom řekla mluvčí ZUŠ Alfréda Radoka Stanislava Šnajdrová.

V Kině Svět ve Valašském Meziříčí se od 17 hodin rozezní saxofony, trubky, klarinety, kytary i bicí a nabídnou posluchačům ty nejlepší evergreeny zlaté éry swingu. Hosty šestého ročníku Mikulášení budou kopřivnický Big Band Pavla Písteckého a skupina Drumatix.

Poprvé se akce odehraje v meziříčském Kině Svět. „Doposud jsme Mikulášení uváděli v Zubří, ale většina členů JazzZUŠáku, žáků ZUŠ Alfréda Radoka, pochází z Valašského Meziříčí, takže jsme se rozhodli uspořádat Mikulášení doma na pódiu Kina Svět,“ uvedl dirigent orchestru Jaromír Kužela.

Mladý orchestr si pro své domovské město připravil podle něj skvělý program, kterým chce publikum potěšit a pobavit. Diváci uvidí na pódiu talentované sólisty, vynikající zpěvačku se swingovou duší Ivanu Kandráčovou a téměř čtyřicet mladých muzikantů, kteří zahrají slavné písně Leonarda Bernsteina, Quincy Jonese a dalších autorů.

„Již tradičně vystupují na Mikulášení hosté. Tentokrát jimi budou kopřivnická jazzová kapela Big Band Pavla Písteckého a soubor mladých hráčů na bicí nástroje a perkuse Drumatix ze ZUŠ Alfréda Radoka,“ pozvala Šnajdrová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x