Vsetínské cukrářky se staly mistryněmi světa

VSETÍN - Významného úspěchu dosáhla Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín na mezinárodní soutěži Culinary World Cup 2014 v Lucembursku. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, cukrářky se ze soutěže vrátily jako mistryně světa.

Cukrářské mistrovství světa se koná vždy po čtyřech letech a vsetínské cukrářky na něm předvedly jemnou práci při výrobě perníku. Domů dovezly dvě zlaté medaile.

Výrobek nazvaný Perník jako šperk zpracovávala Ivana Toráčová z perníkového těsta. Pomáhala jí žákyně druhého ročníku oboru cukrář Veronika Matějíčková. Ivana Toráčová upekla podstavce, vykrojila labutě, vážku, čtyřlístek, závěs z lístků, které nazdobila jako šperky. Vše bylo doplněno stylovým kouskem malého kloboučku.

Zimní romance byl motiv pro soutěžní výrobek učitelky Jaroslavy Londové. Tři bíle zdobené podstavce nesly stromy s jemnou mřížkou a spoustou vloček, hvězdiček a spadlého listí, na druhé ploše byly vánoční perníčky a na třetí autorka kreativně ztvárnila bruslení na zamrzlé ploše.

Oba výrobky byly ohodnoceny zlatou medailí a jejich tvůrkyně tak za sebou nechaly profesionály z celého světa. Účast školy na soutěži finančně podpořil také Zlínský kraj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x