Krajská knihovna hledá mladé literáty

ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně vyhlásila literární soutěž pro děti ze zlínského regionu ve věku od 6 do 15 let. Server Zlin.cz o ní informovala mluvčí knihovny Světlana Divílková.

V literární soutěži s názvem Hledání a podtitulem Byl jednou jeden pokrok si mohou děti vybírat z těchto témat: Můj soused vynálezce, Objevy, které změnily svět, Pokrok nezastavíš, Můj objev pro lidstvo

„Účastníci literární soutěže mohou vybrané téma zpracovat jako prózu. Povídku, pohádku, sci‑fi, fejeton a podobně, ale také jako poezii či drama,“ přiblížila Divílková.

Autor může poslat buď jeden příspěvek v próze, nejvíce však tři strany formátu A4, anebo tři básně. Soutěžní práce musí být opatřeny jménem a příjmením autora, celou adresou, věkem a třídou, názvem a adresou školy.

Uzávěrka soutěže byla prodloužena. Děti mohou své práce odevzdávat do konce ledna 2015 buď poštou na adrese Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, Vavrečkova 7040, budova 15, 760 01 Zlín nebo v elektronické podobě jako přílohu mailu na adresu detske@kfbz.cz.

„Vítězové regionálního kola budou v dubnu příštího roku odměněni Krajskou knihovnou Františka Bartoše a nejlepší práce postoupí do krajského kola, kterého se zúčastní děti všech regionů Zlínského kraje,“ řekla Divílková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x