Ve Zlíně se po roce uskuteční dobročinný jarmark Den pro Zuzanku

ZLÍN – V Mateřské škole Osvoboditelů ve Zlíně se ve středu odpoledne uskuteční dobročinný jarmark s názvem Den pro Zuzanku. Koná se na památku pětileté dívky, která zemřela na leukémii. Výtěžek akce poputuje na nemocné děti, sdělila za pořadatele Martina Žáčková.

Akce začne v 15:00. „Děti už od září vyrábějí ve školce vánoční dárky, které pak prodávají v rámci jarmarku. Peníze z prodeje dostane nadace. Děti tak samy pomáhají nemocným vrstevníkům a učí se dobročinnosti,“ uvedla Žáčková. Dalším dílem do sbírky je dobrovolný finanční příspěvek od rodičů a příchozích.

Dobročinný jarmark se koná už potřetí. „Je to vzpomínka na Zuzanku, která chodila do školky MŠ Osvoboditelů ve Zlíně a v pěti letech zemřela na leukémii,“ řekla Žáčková. Za peníze se nakoupí potřebné vybavení pro oddělení brněnské dětské onkologie.

Ve Zlíně se na jarmarku objeví zpěvák Janek Ledecký, zdravotní klauni, hokejisté Petr Čajánek a Martin Hamrlík, jezdec na vysokém kole Josef Zimovčák a primátor Zlína Miroslav Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x