Den pro Zuzanku. Vzpomínky a téměř čtvrt milionu pro nemocné děti

Byla to veselá, milá, hodná a hezká holčička. Přesně tak si Zuzku Oškerovou vybavovali všichni, kteří přišli na jí inspirovaný Den pro Zuzanku. Pětiletá dívenka v létě roku 2012 po bleskovém průběhu podlehla mimořádně agresivní leukémii.

V mateřské škole ve Zlíně u Kolektivního domu, kam chodila, se vzpomínalo. Přidaly se i další dvě zlínské školky. Pro nadaci Krtek, která pomáhá mimo jiné nákupem přístrojů pro děti bojující s onkologickými onemocněními, se vybrala úžasná částka 245 tisíc korun. Pomáhaly i samy děti, Den pro Zuzanku je dobročinným jarmarkem.

Mezi řadou známých tváří se objevil i zpěvák Janek Ledecký, nechyběl třeba zlínský primátor Miroslav Adámek.

„Zuzanku mám pořád před očima, jsme s ní vlastně denně, když vstáváme i když jdeme spát,“ vybavuje si maminka Daniela Oškerová.

Tak, jak je v životě potkalo neštěstí v podobě zákeřného onemocnění, nad nímž krásná a veselá holčička nemohla zvítězit, tak je osud odměnil jinak. Nejlépe to říká dvanáctiletý bráška Matěj: „Máme roční Lilianku a ona je úplně stejná jako Zuzka.

„Chtěli bychom poděkovat všem, kteří si na Zuzku vzpomněli a kteří přispěli na léčbu dalších dětí a taky moc díky Michalu Žáčkovi, který nás k pořádání takovéto akce vyzval a pomohl ji už potřetí zorganizovat,“ dodala maminka Daniela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x