Zimní údržba se v Luhačovicích přizpůsobí léčebným pramenům

LUHAČOVICE - Luhačovické chodníky budou v zimě ošetřovány pouze inertním materiálem. Důvodem je ochrana léčebných pramenů, serveru Zlin.cz to sdělil ředitel Technických služeb Luhačovice Josef Pučalík.

Celkově budou Technické služby Luhačovice ošetřovat 33 kilometrů místních komunikací a 26.5 kilometru chodníků. K tomu ještě 13 mostů, devět lávek, 300 metrů veřejných schodišť a veřejná parkoviště a prostranství.

„Kůli ochraně léčivých pramenů se používá v lázeňském území v Luhačovicích pro posyp místních komunikací a chodníků pouze inertní materiál s vyloučením chemického posypu. Hranice lázeňského území je okolo lázeňských pramenů orientačně v Luhačovicích ohraničena ulicemi Komenského, Masarykovou od křižovatky k autobusovému nádraží,s pokračováním na ulici Solné až po Pražskou čtvrť,“ upřesnil Pučalík.

Při zimní údržbě pomůže v Luhačovicích víceúčelový komunální stroj Ladog a dvě multikáry s posypovou nástavbou a radlicí. V pohotovosti budou i dva traktory s radlicemi a v případě potřeby odvozu sněhu z komunikací ještě další dva. Ve skladech je připraveno 600 tun kamenné drti a dvě tuny posypové soli. Náklady na posypový materiál se při průměrné zimě pohybují v lázeňském městě okolo 670 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x