Rožnovem projde Tříkrálová sbírka

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Tříkrálová sbírka projde v pátek a sobotu Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku. Vybrané peníze poputují na charitu, sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Peníze bude možné využít na nákup automobilu pro pečovatelskou službu, na nákup vybavení pro centrum denních služeb a pro přímou pomoc lidem v nouzi. „V roce 2014 se v Tříkrálové sbírce v rámci mikroregionu Rožnovsko podařilo vybrat více než 1,1 milionu korun,“ informoval Gross.

Nákup potravin pro bezdomovce, pomoc rodinám a nákup vybavení jsou třemi hlavními úkoly, které si zavdala valašskomeziříčská charita v rámci sbírky v mikroregionu Rožnovsko, ve Valašském Meziříčí a okolí. „Blíží se čas, kdy tříkráloví koledníci opět vyjdou do ulic a budou žádat o finanční dary pro potřebné. Věříme, že se také v letošním roce podaří vybrat částka, která nám umožní realizovat naše služby,“ sdělil Jan Lušovský, která má za meziříčskou charitu sbírku na starosti. Poděkoval zároveň všem koledníkům i lidem, kteří přispějí.

Koledování se uskuteční v pátek a v sobotu. „Mohou se aktivně zúčastnit děti i dospělí. Stačí ochota pomoci potřebným a obětovat nějakou hodinu svého volného času. Zájemci se mohou hlásit přímo v charitě,“ dodal Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x