Valašskokloboucké gymnázium snížilo cenu za pronájem haly

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Nižší cenu za pronájem nabízí od ledna sportovní hala u Gymnázia Valašské Klobouky. Změna má podporovat sportování mládeže, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová.

Na snížení ceny se dohodlo gymnázium a vedení města. Z původních 500 na hodinu nyní zaplatí místní spolky 430 korun, přespolní 450 korun, žáci do 18 let 320 korun a žáci do 15 let 300 korun. „Kromě přespolních mohou sportovci dosáhnout ještě na slevu,“ upozornila mluvčí.

Město totiž může ještě poskynout na pronájem dotace. Dospělým místním spolkům dá 40 korun na hodinu a dětem 50 korun na hodinu. Tím se cena u dospělých dostane na 390 za hodinu, u dětí do 18 let na 270 a u mladších 15 let na 250 korun za hodinu.

„Spolek uhradí nižší cenu a rozdíl škola vyfakturuje městu,“ poznamenala Novotná Kollerová. „V jednání s vedením města hledala škola cestu, jak co nejvíce podpořit sportovní vyžití dětí a mládeže. Společná dohoda vedla ke snížení cen. Bez podpory zřizovatele školy, Zlínského kraje, a bez pochopení a podpory nového vedení města by snížení cen ze strany gymnázia nebylo možné,“ doplnila ředitelka školy Eva Cepková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x