Zoo Zlín měla vloni rekordní návštěvnost

ZLÍN-LEŠNÁ - Rok 2014 byl pro zlínskou zoo opravdu výjimečný a v mnoha souvislostech mimořádný. Také proto, že svou historicky nejvyšší návštěvnost překonala o 15 procent, oznámila serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková.

„Nebojím se říct, že to byl doslova rok splněných snů, ať už se týkaly návštěvnosti nebo chovatelských aktivit,“ pochlubil se ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

Dosavadní nejvyšší počet návštěvníků přinesl rok 2009, kdy do zlínské zoo zavítalo 507 450 lidí. „I v těch nejoptimističtějších odhadech jsme tak za magickou roční návštěvnost považovali 550 000 osob. Skutečnost roku 2014 však předčila veškerá naše očekávání,“ dodal Horský. Zlínskou zoo si za svůj cíl návštěvy vybralo 585 118 osob, což je téměř o 80 000 více než v roce 2009. Ve srovnání s rokem 2013 to byl dokonce nárůst o 24 procent.

Velký podíl na tom měla bezpochyby nová expozice Zátoka rejnoků. „Po čtyřech letech přípravy a roční realizace jsme si v září splnili chovatelský sen a otevřeli expozici, která nemá v rámci Evropy obdoby. Chtěli jsme návštěvníkům přiblížit rejnoky nejen prostřednictvím pozorování, ale i osobním kontaktem v podobě krmení a doteku rejnoka. Podle našeho názoru právě bezprostřední kontakt se zvířetem může výrazně přispět k uvědomění si jeho jedinečnosti, ale i zranitelnosti,“ je přesvědčen Horský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x