Post šéfky kroměřížského Domu kultury posvětilo i ministerstvo

KROMĚŘÍŽ - Velkou kritiku mezi některými obyvateli Kroměříže vyvolal přesun bývalé starostky města Daniely Hebnarové na post ředitelky Domu kultury Kroměříž. Jak serveru Zlin.cz řekl mluvčí města Pavel Zrna, podle ministerstva tím žádný zákon porušen nebyl.

V souvislosti s výměnou volených představitelů města Kroměříže po podzimních komunálních volbách vyjadřují někteří občané názor zpochybňující skutečnost, že se bývala starostka Daniela Hebnarová vrátila do funkce ředitelky Domu kultury v Kroměříži. Tuto funkci zastávala už před předchozími komunálními volbami a svým nástupem do čela radnice. Kritické hlasy zpochybňují změnu usnesení Rady města Kroměříže (RMK), týkající se uvolnění Hebnarové z funkce ředitelky Domu kultury v Kroměříži pro výkon veřejné funkce, v daném případě funkce starostky města, a její následný návrat do funkce ředitelky Domu kultury.

Aby radnice vyvrátila pochybnosti, požádala o stanovisko Ministerstvo vnitra ČR. „Ministerstvo vnitra ve své odpovědi sdělilo, že ze strany města Kroměříž nebyl porušen zákon a usnesení je tudíž platné. Z uvedeného tedy vyplývá, že Daniela Hebnarová je po ukončení výkonu veřejné funkce starostky města nadále ředitelkou Domu kultury v Kroměříži,“ dodal Zrna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x