O svůj první milion bude bojovat 59 projektů

ZLÍN - O účast v soutěži pro začínající podnikatele Můj první milion je ve Zlínském kraji čím dál větší zájem, letos bude porota rozhodovat mezi 59 přihlášenými projekty. Serveru Zlin.cz to sdělil Petr Konečný z Technologického inovačního centra.

Termín pro registraci přihlášek do osmého ročníku vypršel na konci ledna. „Jde o historicky nejvyšší zájem. Co nás ale těší více než suchá čísla, to je rostoucí úroveň předkládaných projektů,“ řekla Daniela Sobieská, jednatelka pořádajícího Technologického inovačního centra Zlín.

Soutěžní projekty jsou rozděleny do dvou kategorií. Středoškolských je přihlášeno 22, zbytek připadá na vysokoškoláky a veřejnost. Pro ty nejlepší jsou připraveny ceny v hodnotě 450 tisíc korun. „V hlavní kategorii, tedy v té, kde zápolí studenti vysokých škol a veřejnost, čeká na nejlepšího 70 tisíc korun a další ceny v podobě zázemí podnikatelského inkubátoru či poradenství v obchodní a marketingové oblasti. Pro nejlepší soutěžící je také připraven šestitýdenní akcelerační program v co-workingovém centru,“ upřesnila Sobieská.

Tím nejhodnotnějším přínosem pro rozjezd podnikání ale stále zůstávají cenné rady od odborníků. Jedním z hlavních cílů soutěže je totiž právě vytváření podmínek pro rozvíjení podnikatelského ducha a podnikatelského vzdělávání ve Zlínském kraji. „Nedílnou součástí projektu jsou proto také tematické workshopy. Ty spojené s aktuálním ročníkem byly zaměřeny například na efektivní způsoby v oslovování investorů, nejčastější chyby v projektech či na partnerský marketing,“ doplnila manažerka soutěže Zuzana Drotárová.

První kolo hlavní kategorie se uskuteční 10. února. Ti, kteří projdou tímto sítem, jsou zařazeni do akceleračního programu. Druhé kolo, v němž soutěžící své projekty prezentují před hodnotitelskou komisí, je naplánováno na duben – stejně jako slavnostní vyhlášení. V případě středoškoláků bude jasno již během března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x