Olomouc s Kroměříží propojí Arcibiskupská cyklostezka

KROMĚŘÍŽ - Starostové mikroregionu Střední Haná se sešli v Kojetíně, aby se poradili o dalším postupu v budování cyklostezky s pracovním názvem Arcibiskupská. Server Zlin.cz o tom informovala europoslankyně Olga Sehnalová.

Na schůzce byly představeny odborné studie a možnosti konkrétních tras, které by měly propojit Olomouc s Tovačovem, Kojetínem a Kroměříží. Europoslankyně seznámila starosty se svými zkušenostmi ze stavby cyklostezky vedoucí z Kroměříže na jih podél řeky Moravy, kterou řešila ze své předchozí pozice místostarostky města Kroměříže.

„Vybudování cyklostezek je znát na rozvoji cestovního ruchu a zvýšení návštěvnosti Kroměříže. Z jihu se k nám už turisté dostanou, pro rekreační cyklisty ale stále neexistuje trasa podél Moravy na sever, není spojení Kroměříže s Bezměrovem a Kojetínem,“ uvedla Sehnalová, která je sama zdatnou cyklistkou. Rozvoji cyklostezek se věnuje i na půdě Evropského parlamentu ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch.

„Z hlediska cestovního ruchu je Arcibiskupská cyklostezka nesmírně důležitý projekt pro celý region. Řeka Morava se nabízí jako přirozená spojnice měst regionu. Budování cyklostezek podporuji a jsem ráda, že se pro ně podařilo nadchnout i starosty,“ doplnila europoslankyně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x