Víkend na horách. Běžky rekreantů i sjezdovky příštích mistrů

Báječný víkend. Na tom se shodli všichni, kteří se v sobotu a v neděli vydali protáhnout do hor našeho kraje. Pořádnou zatěžkávací zkoušku zažila všechna střediska. Spokojeni byli milovníci zimních sportů i provozovatelé vleků a restaurací.

Hodně rušno bylo například ve Velkých Karlovicích. Vedle tradičních sportů si tu mohli zájemci vyzkoušet i odvahu a řidičské umění při snowtubingu. Na velkých duších pro malé kluky velké dobrodružství. „Máme pětiletého syna, už dnes zkoušel lyže, chtěl by na snowboard, ale musíme postupně. Nejvíc se mu prozatím líbil právě snowtubing,“ tvrdil Marek Svoboda, který přijel s celou rodinou z Ostravy.

Velké Karlovice se proměnily v místo radovánek stovek běžkařů. „Opravdu skvělé tratě, tak akorát, v sobotu senzační počasí, v neděli už trochu horší, ale pořád to šlo,“ hodnotil vysokou účast Leo Bača.

V sousední Karolince to měli milovníci sjezdu poněkud horší. Paradoxně za to může jejich svah. „Má opravdu výborné parametry a tak jsme mohli uspořádat republikové závody mladšího i staršího žactva, proto ta výluka. Viděli jsme ale budoucí nejlepší sjezdaře, to stálo zato,“ vysvětlil Karel Palička z Karolinky.

Velmi slušné podmínky vládly i na dalších místech, stovky lyžařů se vydaly třeba na Troják, Soláň, Kohůtku a na další zasněžené lokality.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x