VIDEO: Sběrný dvůr nabídne použité věci občanům

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice se rozhodla nabídnout lidem zdarma zachovalé předměty, které lidé odevzdají do sběrného dvora. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Lidé do sběrného dvora odevzdávají mnohdy ještě použitelné věci, které by mohly ještě někomu posloužit. Vedení města, proto rozhodlo využít prázdný přístěnek před sběrným dvorem a vybrané věci umístěné v tomto prostoru nabídnou občanům.

„Tuto službu pro občany Valašských Klobouk, Lipiny, Mirošova a Smoliny jsme se rozhodli zavést na základě zkušeností pracovníků sběrného dvora. Ti při prohlídce přivezených předmětů občas objeví použitelnou věc, nebo je oslovují lidé, že by si chtěli něco z vyhozených věcí vzít,“ vysvětlila starostka Eliška Olšáková.

Občané města mohou na sběrný dvůr u kotelny na Luční vozit odpad z domácností, a to i velkoobjemový. „Než přijmeme věc na sběrný dvůr, domluvíme se s majitelem a s jeho souhlasem umístíme funkční předmět do přístěnku před sběrný dvůr,“ řekla pracovnice dvora Martina Poláchová. Fotografie věcí, které si mohou občané zdarma odvést, jsou zveřejněny na webových stránkách města v sekci Odpadové hospodářství/Nabízíme.

Naše kamera loni zachytila na skládce ve Zlíně tento poklad. Dnes už slouží novému majiteli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x